söndag 3 november 2013

Aomanjuskogen vol. 1-3


Författare: Hisae Iwaoka
Antal sidor: 206, 206 & 213 st
Förlag: Ordbilder
Serie: De 3 första delarna av Aomanjuskogen
Utgiven år: 2011, 2012 & 2013
Originalets titel: Hoshigahara Aomanjyu no mori Vol. 1, 2 & 3
Genre: Manga, livsöde

I Hoshigahara finns en skog där inga barn vågar gå in på grund av alla berättelser de hört om att det finns spöken och andra väsen där. 
Skogen kallas Aomanjuskogen och i den finns ett litet hus där en pojke, Soichi, bor med skogsandarna. Den här serien handlar om skogen och dess invånare, nya djur och andar som kommer dit och varför Soichi egentligen valt att bosätta sig i skogen med andarna.
________________________________________________________________________

Jag måste börja med att säga att den här mangan är hur fint illustrerad som helst. Särskilt omslagen, då de är i färg. Både karaktärerna och omgivningarna är så gulligt och fint tecknade. Älskar dem!

Den här serien är väldigt karaktärsdriven och handlar om många olika invånare i skogen. Kanske först och främst Soichi, som man får veta mycket mer om först och främst i tredje boken, men också Lilje som egentligen är en liljekonvalj, tuppen Gulis, dörrandarna och många fler. Man får läsa om deras öden, vad som hänt dem innan de kom till skogen och vad som händer sedan.

Goodreads står det "Hisae Iwaokas manga är en hjärtvärmande och lite melankolisk fantasy fylld med andar, vindgudar och andra märkliga väsen" och just det där med hjärtvärmande och melankolisk passar verkligen perfekt. I början kanske den mest verkar gullig och mysig men ju mer man läser märker man att den faktiskt är sorglig också.

När man läst ut en bok och plockar upp nästa börjar börjar berättelsen nästan direkt där föregående bok slutade. Som jag sagt förut - jag älskar verkligen att plocka upp nästa del i en serie direkt efter jag läst första! Jag vet faktiskt inte vilken bok jag tyckte mest om av de här tre, men jag tror nog ettan eller trean. Ettan för att man liksom fick lära känna skogen då och trean för att serien började bli riktigt djup då.

Det bästa med de här böckerna är nog karaktärerna, tecknarstilen och att den handlar om och utspelar sig i en magisk skog. Ser fram emot att läsa mer om den i fortsättande delar (som tyvärr inte släppts än)!

Det här är en gullig men melankolisk manga som är lättläst och som man definitivt kan läsa om man inte läst så mycket manga innan (och självklart om man har det också). Berättelsen är kanske inte den mest spännande någonsin, men karaktärerna är underbara och hela mangan är helt enkelt melankolisk och hjärtvärmande. Jag gillar den verkligen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺