onsdag 20 november 2013

The Hunger Games Night (eller JAG HAR SETT CATCHING FIRE!)

 Tja, ni kan ju gissa vad jag gjorde igår (eller snarare idag)? Såg midnattspremiären av Catching Fire förstås! Jag gick med några kompisar, de flesta av dem är lika galna i The Hunger Games som jag så man kan verkligen säga att vi var uppspelta. När vi kom till biosalongen runt i åtta var det ungefär en halvtimme kvar tills det hela började, vilket var en av de kortaste och längsta halvtimmarna i mitt liv, helt seriöst. Tänk hur länge vi hade räknat ner till just den där stunden… Jag lovar, det var precis lika dramatiskt som det låter.
   
När vi väl fick gå in i biosalongen fick vi popcorn och en cola och på varenda plats låg en liten påse innehållande en bok, nämligen "Divergent" på svenska (som jag i och för sig har på engelska, men har "Insurgent" på både svenska och engelska så blev bara glad) och en Catching Fire-nyckelring. Jag vet inte vilka man kunde få på dem, jag fick i alla fall Katniss och jag vet någon som fick Peeta. Vi hade perfekta platser längst bak (vi var faktiskt de andra som bokade i hela salongen för att vi verkligen ville få de bästa platserna) och tog nog upp nästan en halv rad, hehe. Biosalongen var, såg det i alla fall ut som, fullsatt och som tur var var inga särskilt störiga.
   
"The Hunger Games" var lika bra som vanligt, och den nästan en timmes långa pausen mellan den och Catching Fire var så otroligt seg. Hur överlevde vi ens? När filmen väl började satt vi och nästan hyperventilerade, så spända var vi. Jag var helt överväldigad genom hela filmen och ville knappt blinka, för jag ville inte missa en endaste sekund av den.

Det hela var slut runt halv tre och då kunde ingen av oss sova. Efter att vi babblat om filmen i ungefär en timme somnade vi äntligen, och då var det bara runt fyra timmar kvar tills vi skulle börja skolan… Fast det var definitivt värt det. Jag har haft den nog absolut bästa bioupplevelsen någonsin och den bästa natten på länge - då kan man stå ut med att vara lite trött.
   
Så, vad tyckte jag om själva filmen då? Otrolig. Så himla bra. Trots att jag saknade vissa scener var den verkligen fantastisk. En filmrecension kommer inom kort! För tillfället kan jag bara säga att jag är helt överväldigad, den var faktiskt bättre än jag hade hoppats till och med, och att definitivt alla borde se den.3 kommentarer:

 1. Jag såg den också på The Hunger Games night och ajasgjaspgjapsoj... ÄLSKADE DEN! Jag gick med tre av mina kompisar som också älskar HG. Om jag ska vara seriös så grät jag nästan igenom hela filmen och det brukar inte göra. Det var första filmen som jag gråtit till så mycket, haha.
  Varje gång de i filmen gjorde gesten med tre fingrar, gjorde i stort sätt alla det i biosalongen också. Vilken upplevelse! :)

  "This will be a night to remember"
  -Bilbo Baggins

  SvaraRadera
 2. Åh herregud nu är jag avundsjuk............ VILL SÅ GÄRNA SEE DEEEN! xDD

  SvaraRadera
 3. JAG HATAR DIG! Jag vill också se den! Det är inte rättvist D:

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺