söndag 25 augusti 2013

Ellas bokiga bekännelser

Den här enkäten startades av Cecilia från Bookobsession och jag blev taggad av Eve från Min bok och jag. Älskar taggar och enkäter, yeey! Den går ut på att man ska skriva ner sina 7 viktigaste bokrelaterade saker eller bekännelser, och sedan tagga fem nya personer att göra den. Jättekul!

1. Jag har alltid älskat att läsa
Medan många andra börjat läsa senare eller börjat läsa på grund av en speciell bok har jag verkligen älskat att läsa i hela mitt liv. När jag var liten ställde mamma alltid fram böcker på kvällen när jag gått och lagt mig och sedan var de något av det första jag tittade på när jag vaknade på morgonen - och sedan läste jag dem hela dagen. Jag lärde mig alfabetet i tvåårsåldern och läste när jag var i treårsåldern. Jag har alltid älskat att läsa och alltid läst, helt enkelt.

2. Jag är väldigt dålig på att använda bokmärken
Japp, det är tyvärr sant... Vissa böcker lägger jag helt enkelt uppochner (men inte alla, ryggen kan ju brytas) och annars lägger jag bara i någon liten pappersbit som ligger i närheten. Trots det har jag en massa fina bokmärken, hehe.

3. Att börja bokblogga är något av det absolut bästa jag gjort
Om inte jag hade bestämt mig för att börja bokblogga hade jag aldrig läst så många bra böcker som jag gör idag, jag hade aldrig åkt till bokmässan och först och främst hade jag inte träffat så många underbara kompisar! Några av mina bästa vänner har jag träffat över internet, hehe. Det är så kul att prata med andra bokälskare!

4. Jag har väldigt svårt att sluta läsa mitt i ett kapitel
Jag måste verkligen läsa tills kapitlet är slut, även om det är en dålig bok. Jag tycker det är jättejobbigt att sluta läsa mitt i ett kapitel. Sedan blir det ju extra jobbigt om kapitlet slutar med en cliffhanger...

5. Jag läser inte bara när jag borde
Jag läser när jag äter, när jag pratar med folk, i skolan... Tja, lite när som helst helt enkelt. Och läser jag inte är jag ständigt i någon annan värld eller tänker på en bok. Vet inte riktigt om jag någonsin är riktigt närvarande... Det är så svårt när vår värld inte är lika spännande som en fantasyvärld! Dessutom hör jag ingenting när jag läser - jag är alltid helt inne i den och hör inte alls om någon försöker prata med mig.

6. Harry Potter
Den mest underbara serien någonsin. <3 Pappa läste den högt för mig när jag var 6-8 år gammal och sedan dess har jag nog läst den runt 10 gånger till. Det finns inga böcker som innehåller så mycket som de, inga som får en att skratta och gråta så mycket, inga som är så otroligt spännande och genomtänkta, och först och främst inga böcker jag kommer tillbaka till så ofta som dem. De är ungefär som en vän man kan prata om allting med och som alltid finns där och piggar upp en och får en att tänka på annat. Harry Potter-serien är verkligen en väldigt stor del av mitt liv och det kommer den alltid att vara!

7. Jag vill egentligen inte att mina favoritböcker ska bli film
Ibland blir det bra - som med Harry Potter eller The Hunger Games, filmerna blev bra och skådespelarna ser ut ungefär som jag tänkte mig karaktärerna. Jag har inte sett City of Bones än, men skådespelarna ser i alla fall ut nästan precis som jag tänkte mig karaktärerna, så den vill jag gärna se. Sedan kan man också misslyckas helt - som med Twilight, de filmerna är några av de absolut värsta filmerna jag någonsin sett (och jag har inte ens sett alla) och gjorde att jag slutade tycka om böckerna helt och hållet. Jag är rädd att något liknande kommer hända med Vampire Academy, förutom att jag älskar den serien alldeles för mycket för att kunna sluta älska den. Men skådespelarna ser så otroligt fel ut (inget illa menat, alla tycker ju olika) och trailern gjorde mig så otroligt besviken. Den var inte lik den bild jag haft av Vampire Academy över huvud taget.
    Så medan många andra hoppas att deras favoritböcker ska bli till film sitter jag här och hoppas att de inte blir det. Jag vill ha min egen bild av en bok jag älskar, och vill inte att en dålig film ska förstöra den - som med till exempel Twilight.

Och då var det dags att tagga fem personer att göra enkäten:

Alba (Boklyckan)
Mimmi (Min bokkista)
Viggo (Bookfinger)
Iktoro (En plats i bokhyllan)
Saga (PhotosByMe)

3 kommentarer:

  1. Åå, vad snällt! Tack! Kommer göra den så fort jag får tid! :D

    SvaraRadera
  2. Ska försöka göra den här! :D

    SvaraRadera
  3. Jag gör den så fort jag kan :3

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺