tisdag 23 september 2014

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Författare: J.K. Rowling
Antal sidor: 88 st
Förlag: Bloomsbury Publishing
Serie: det här är en bok som förekommer i Harry Potter-serien som J.K. Rowling sedan skrev på riktigt.
Utgiven år: 2001
Originalets titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Genre: fantasy
Språk: engelska

Den här boken, precis som "Quidditch Through the Ages" och "The Tales of Beedle the Bard" är en bok som finns med i Harry Potter-serien som J.K. Rowling sedan skrev för att tjäna pengar till välgörenhet. Pengarna hon tjänade på den här boken gick till Comic Relief.

Det finns verkligen en anledning till att J.K. Rowling enligt mig är en av de absolut bästa författarna någonsin. Den här boken är så otroligt bra skriven och mycket intressantare än alla mina skolböcker sammanlagt. Det känns verkligen som att det är Newt Scamander som skrivit den och man kan se allt hon beskriver tydligt framför sig.

Det som är det kanske allra bästa med boken är Harrys, Rons och Hermiones små anteckningar man kan hitta här och där. Det känns verkligen som att det är de som skrivit i boken och det får verkligen läsaren att längta efter att läsa om Harry Potter-serien ännu en gång.

Den här boken ska komma som film i november 2016 och eftersom J.K. Rowling ska skriva manuset kan det knappt bli något annat än bra. Jag tror de kan göra en riktigt bra film med den här boken som grund, och det ska bli väldigt spännande att se hur de gör!

Jag rekommenderar den här boken till alla som älskar Harry Potter-serien, för den är intressant, rolig och otroligt bra skriven!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺