lördag 5 april 2014

Filmrecension: Divergent


I torsdags kväll var jag och några kompisar och såg smygpremiären av Divergent på bio. Jag och min kompis som är ett nästan lika stort fan av serien som jag (hehe) hade inte så värst höga förväntningar - vi trodde det skulle vara alldeles för mycket action och alldeles för lite av allt annat, men oj vad fel vi hade!

Det började med bilden av staden som man kan se högst upp i inlägget. Början var helt perfekt och staden såg så läskigt mycket ut som jag hade tänkt mig att jag blev helt chockad. Sedan blev allting bara bättre och bättre.

Trots att inte särskilt många av skådespelarna såg ut som jag hade tänkt mig dem växte de verkligen mer och mer och det gjorde inte så mycket att de inte passade rent utseendemässigt eftersom de var så otroligt duktiga. Särskilt Shailene Woodley och Theo James, även om jag själv tycker att mina bilder av Tris och Four är bäst hade jag inte kunnat tänka mig några skådespelare som hade gjort ett bättre jobb! Hade lite svårt att inte tänka på Gus när jag såg Caleb - det var lättare att inte tänka på Hazel när man såg Tris eftersom Shailene har helt olika frisyr i de båda filmerna medan Ansel Elgort ser ungefär likadan ut i båda filmerna (men det gjorde ingenting det heller eftersom han är så duktig han med). Tori och Tris föräldrar såg nästan precis ut som jag hade tänkt mig dem och ingen av karaktärerna var helt fel och i princip alla skådespelare var duktiga.

Andra saker som såg precis ut som jag hade tänkt mig dem var ingången till Dauntless och hur det såg ut vid toppen av linbanan. Alla miljöer var väldigt häftigt gjorda och det finns egentligen ingenting att klaga på där heller.

De hade tagit med allt det viktigaste i filmen och det var varken för lite eller för mycket action. Jag tror det var hyfsat enkelt att hänga med även om man inte läst boken och ännu bättre för oss som läst den. Nu när jag sett filmen känns det till och med som att jag älskar boken ännu mer, om det nu är möjligt. Det betyder verkligen att filmen är bra!

Egentligen finns det bara två detaljer att klaga på - Tris verkade ganska dålig när de tränade och sedan var hon plötsligt jättebra, och Four var inte riktigt lika rolig som i boken. Men allting annat med filmen var i princip perfekt. Kanske beror det på att mina förväntningar var så låga men jag älskade den verkligen. Scener som när Tris åkte linbana och varje gång Four sa be brave, Tris fick mig nästan att gråta (varför var trean tvungen att sluta så otroligt sorgligt?) och jag längtar otroligt mycket tills tvåan och trean också kommer som film!

Som en sammanfattning överträffade den här filmen mina förväntningar helt och hållet och istället för att vara en film som förstörde alla mina bilder av boken (Twilight) så gjorde den bara boken ännu bättre (The Hunger Games) och trots att jag bara sett den en gång tror jag absolut att den kommer bli en av mina favoritfilmer. Ser fram emot att se den igen! :)

4 kommentarer:

 1. Yeeyyy vad roligt att den var bra!! :D Nu fick dock jag rätt höga förväntningar...hoppas den håller dem!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du tyckte om den! Har verkligen hört jätte många som älskar filmen, så det ska bli jätte roligt att se den själv när den har premiär här :D

  SvaraRadera
 3. Nej men, hade den kommit ut! Det hade jag helt missat

  SvaraRadera
 4. Jag var också på smygpremiären, och jag absolut älskade filmen. Jag hade inte heller så höga förväntningar i början, men blev väldigt förvånad att den var så bra. Jag älskade Shailene som Tris, och trots att jag inte är särskilt förtjust i Theo James, så tyckte jag att han var en riktigt bra Four. Gillade dessutom slutet i filmen mer än i boken, kändes mer trovärdigt med Kate Winslet där, tycker jag. Ser så fram emot att se den igen, och är väldigt glad att den var så bra. :)

  SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺