lördag 12 april 2014

Desires of the Dead

Författare: Kimberly Derting
Antal sidor: 355 st
Förlag: Headline
Serie: The Body Finder 2
Utgiven år: 2011
Originalets titel: Desires of the dead
Genre: Fantasy, kärlek, deckare
Språk: engelska
Violet Ambrose är inte som alla andra - hon kan höra ekon från de döda. När hon hör ekot från något inlåst i en container kan hon inte låta bli att ringa polisen. Efter ett tag förstår Violet vilket misstag hon gjort - hon sa att hon hört någon i containern men den lilla pojken polisen hittar där inne har varit död i flera dagar. Violet börjar få samtal från någon Sarah från FBI som märkt att det är något speciellt med henne. Violet blir plötsligt väldigt tveksam - ska hon fortsätta hålla sin speciella gåva hemlig eller ska hon använda den för att hjälpa andra? Samtidigt som Violet måste tänka på det börjar hennes förhållande med sin bästa vän Jay bli mer och mer ostadigt och någon verkar lämna läskiga meddelande till henne…
_______________________________________________________________________

Den här boken är precis som den första boken i serien otroligt spännande. Man vill inte sluta läsa och det gör att boken blir väldigt snabbläst. Även om slutet var mer förutsägbart än i första boken kunde man inte riktigt lista ut hur det egentligen låg till så man ville aldrig sluta läsa. Att författaren blandat mysterium med kärlek gör att boken aldrig blir tråkig utan snarare blir mer spännande - själva spänningen på liv och död blandas med vardagsspänningen och man vill läsa vidare för att se hur det ska gå med båda.

Vissa tjejkaraktärer blir väldigt lätt irriterande men det blir aldrig Violet, huvudpersonen i den här serien. Hon är smart och modig och det är väldigt lätt att relatera till hennes tankar, känslor och hur hon beter sig i vissa situationer. Hon är inte för överdriven och inte heller för tråkig utan känns helt enkelt väldigt trovärdig - kanske en av de mest trovärdigaste huvudpersonerna jag läst om när jag tänker efter.

Jag tycker även mycket om de andra karaktärerna - Jay gör så boken blir lite roligare, Mike och Megan gör så den blir mer intressant, Sarah och Rafe är man inte helt säker på var de står eller vad som kommer hända med dem så de gör också boken intressant och en bra detalj är att Violets familj och morbror är så viktiga. Det gör att boken blir ännu lättare att relatera till.

Jag älskar verkligen omslagen till den här serien. "The Body Finder" är kanske den serie som har snyggast omslag någonsin. När man tänker efter passar de faktiskt in lite på serien och är också otroligt snygga ihop - så även om jag inte skulle gillat den här boken hade jag antagligen fortsatt läsa serien bara för att få köpa hem de andra böckerna och samla på omslagen!

Jag hade verkligen höga förväntningar på den här boken och den nådde absolut upp till dem. Den kanske inte är riktigt lika bra som ettan men fortfarande en av de bästa fortsättningar på böcker jag läst. Jag ser otroligt mycket fram emot att läsa den tredje boken!

Minnesvärt citat:
“He was the last person in the world she wanted to get away from.”

Bokens första mening:
Violet leaned forward on her hands and knees over the frozen landscape.

Favoritkaraktär/er:
Violet och Jay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺