måndag 22 juli 2013

Välkommen hem


Författare: Johanna Lindbäck
Antal sidor: 345 st
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: -
Utgiven år: 2011
Originalets titel: Välkommen hem
Genre: Kärlek

Sara har kommit tillbaka till Luleå efter ett gymnasieår i London. Hon har kommit tillbaka till vännerna, familjen och kanske först och främst - Mattias. Mattias som hon dumpade precis innan hon åkte. Sara hade hoppats på att allt skulle vara som innan hon reste men det verkar som om Mattias gör sitt bästa för att undvika henne.
    Men sedan finns ju den där retsamma nya grannen också. Adrian. Sara vet inte riktigt vad hon tycker om honom. Men så bestämmer hon sig för att pröva något nytt, nämligen jujutsu, och det visar sig att han också tränar det.
    Även om Sara verkligen börjar gilla Adrian har hon svårt att släppa Mattias - allt med honom är så välbekant. Men när hon väl måste välja är valet inte lika enkelt som hon trott...
_______________________________________________________________________

Den här boken är en rätt typisk Johanna Lindbäck-bok - mysig, rolig och snabbläst. Jag gillar verkligen hennes böcker, de är enkla och perfekta att läsa om läslusten inte är på topp!

Karaktärerna är helt okej - Sara är rolig fast kanske lite småsjälvisk ibland och Adrian är ännu roligare just för att han är så retsam. Det finns väl kanske djupare karaktärer men de är absolut helt okej. Jag älskar språket, det är även det väldigt roligt och passar perfekt in på boken! Ibland är det lite svengelska och det är ungdomligt men ändå fint på något sätt.

Den är väldigt snabbläst och det beror både på att den är enkel, språket är härligt och sedan är den också svår att sluta läsa i - precis som alla författarens böcker. Det är något Johanna Lindbäck verkligen är bra på - skriva roliga berättelser som är svåra att sluta läsa!

Men... Jämför man den här boken med en Sarah Dessen-bok som också handlar mycket om kärlek märker man att det är något som saknas. Medan Sarah Dessens böcker (tog bara dem som ett exempel) är så fina, sorgliga och djupa är den här boken rätt platt. Den saknar djup. Sara går runt och är kär i en kille samtidigt som hon vill bli kompis med sitt ex igen. Tja, det är typ det den handlar om. Så ja, det är en mysig, snabb, rolig och enkel bok som är perfekt att läsa om man inte har någon läslust eller är sugen på något enkelt och mysigt, men så mycket mer än så är den inte. Så som en sammanfattning skulle jag säga att den är helt okej och att jag rekommenderar den, men att den kanske inte är det allra bästa jag någonsin läst!

Minnesvärt citat:
Hittade inget speciellt!

Bokens första mening:
"Visst känner du igen dig gumman?"

Favoritkaraktär/er:
Adrian tror jag!

Saker från boken som inspirerar mig:
• Det roliga språket!
• Att det är svårt att sluta läsa.

2 kommentarer:

  1. Jättefin header! Älskar speciellt att du har en sån där Prinsessan Mononoke-figur i hörnet XD

    SvaraRadera
  2. Tack igen för att du ville delta i min tippsrunda, men tyvärr hann jag inte klart i tid pga semester (varför var jag tvungen att starta bloggen i juli?! ;) Därför sparar jag ideén till ett annat tillfälle, och då kommer du vara en av de första att få veta det. Ses! :D

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺