tisdag 14 juli 2015

Drömtjuvarna

Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor: 376 st
Förlag: B Wahlströms
Serie: Kretsen 2
Utgiven år: 2013
Originalets titel: The Dream Thieves
Genre: Fantasy

Spoilervarning om man inte läst första boken i serien!

Leylinjerna har vaknat och det händer mer mystiska saker i Henrietta än någonsin. Medan Gansey fortsätter leta efter Glendower och Blue förstår hur stor skillnaden mellan kärlek och vänskap är börjar Ronans mardrömmar smälta ihop med verkligheten.
    Och samtidigt som Blue, Gansey, Ronan, Adam och Noah försöker klara av sina egna problem och hemligheter är en yrkesmördare ute efter något som kan stjäla drömmar - något som de har i sin ägo.
_______________________________________________________________________

Innan jag läste den här boken, som är del två i serien Kretsen, läste jag om den första delen i serien för att friska upp minnet av karaktärerna och handlingen. Jag skrev i min recension av den att jag tyckte början på den var rörig, men det tyckte absolut inte den här gången. Jag hade inget problem med att hålla isär handlingen eller karaktärerna (som för övrigt är några av de bästa jag någonsin läst om).

Trots att bokens tempo inte är det högsta är det omöjligt att lägga den ifrån sig. Man får läsa ur olika karaktärers perspektiv, och trots att man gillar vissa karaktärer mer än andra vill man läsa om alla. Karaktärerna är nog nästan det jag gillar mest med den här serien - alla är så otroligt bra beskrivna och det känns som att man känner dem när man läser om dem. (Jag läser allra helst om Ronan, Adam och Gansey, men läser väldigt gärna om de andra med. Var inte särskilt förtjust i Mr. Grays perspektiv i början, men han växte lite i slutet.)

Maggie Stiefvater skriver otroligt bra - man kan se allt i boken framför sig och man blandar aldrig ihop perspektiven. Hennes språk är poetiskt och passar in perfekt på berättelsen. Handlingen är spännande från första sidan, både för att själva idén är så bra och för att man vill veta hur det ska gå för alla karaktärerna.

Slutet på den här boken är väldigt sorgligt men passar perfekt in på själva stämningen i resten av boken. Det är också otroligt spännande - jag beställde hem fortsättningen så fort jag läst klart sista sidan.

Stiefvater har verkligen lyckats skapa en värld med händelser och karaktärer man inte vill lämna. Det här är kanske hennes bästa bok hittills enligt mig, ser verkligen fram emot att läsa fortsättningarna!

   

1 kommentar:

  1. Åhh, har läst första boken i serien, och den var helt okej!! Är så sugen på att fortsätta läsa serien, speciellt efter din recension :) de finns inte på biblioteket, så måste köpa böckerna, vilket är lite jobbigt ... (Sen så är alla 3 i olika format, det är inge kul)

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺