lördag 13 juni 2015

Liebster Award 2015

Jag blev taggad av Emme och Zozzo att göra den här taggen, tack så mycket! :)1. Om du blev strandsatt på en öde ö och fick ta med en bok, vilken skulle du ha valt?
Åh, vad svårt! Antingen någon Harry Potter-bok, eftersom de är de bästa som någonsin skrivits, eller "Tankeläsaren" av Kristin Cashore eftersom jag verkar kunna läsa den boken hur många gånger som helst utan att tröttna. (Samma sak med "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe".)

2. Om du fick välja en värld från en bok att leva i, vilken värld hade du föredragit?
Kanske... Middle Earth från Sagan om Ringen? Enligt mig har Tolkien skapat den bästa fantasyvärlden någonsin.

3. Vilket är ditt favoritcitat från en bok?
Några av mina absoluta favoritcitat kommer från Harry Potter-serien, bland annat It does not do to dwell on dreams and forget to live. Men har samlat på så otroligt många citat att den frågan blivit i princip omöjlig att svara på.

4. Om du fick krafter att använda som skulle vara kopplat till en av de fyra elementen, vad skulle det då vara och varför?
Åh, ingen aning! Det känns på något sätt som vatten varit mitt favoritelement sedan jag var liten, så kanske skulle välja det.

5. Brukar du cosplaya karaktärer från böcker eller är du intresserad av göra det någon gång?
Är inte särskilt insatt i cosplay men skulle definitivt kunna klä ut mig till någon karaktär på en maskerad, till ett spexfoto eller något liknande. :)

6. Har du tänkt på att filma bokvideor att lägga upp på bloggen eller liknande?
Väldigt många gånger! Har haft många idéer men ändå aldrig gjort det, inte helt säker på varför. Älskar att kolla på/göra de flesta sorters youtubevideor, inte bara om böcker, så får se om jag gör något sådant i framtiden, haha.

7. Om du hade fått träffa en författare - levande eller död - för en dag, vem skulle det då vara?
J.K. Rowling, definitivt. Skulle nog kunna göra en oändlig lista med saker jag skulle vilja fråga henne om.

8. Utöver läsandet, brukar du även skriva i någon form?
Absolut! Har otroligt många idéer i huvudet hela tiden, många fler än jag faktiskt hinner få ner på papper. Men ja, jag älskar att skriva, både berättelser och annat.

9. Vilken bok hade du helst velat se som film?
Det finns väldigt många, men är alltid rädd att önska att mina favoriter ska bli filmer eftersom jag inte vill att de ska bli förstörda, haha. Tror att De Utvalda-serien av Kristin Cashore skulle kunna bli riktigt bra filmer om man verkligen lyckades, samma sak med Throne of Glass, Rainbow Rowells böcker och Stephanie Perkins's böcker.

10. Vad har bokbloggandet gett dig?
Väääldigt mycket - bland annat har jag hittat böcker jag aldrig skulle läst annars, hittat många andra otroliga bloggar men kanske först och främst fått så många bra vänner :) 

11. Har du någonsin läst om en låt/ett band i en bok som du sedan har börjat lyssna på?
det har absolut hänt - bland annat lärde jag mig att spela "Asleep" av The Smiths på piano efter att ha läst "The Perks of Being a Wallflower", haha.


1 kommentar:

  1. Jag har taggat dig! :) <3
    http://boklyckan.blogspot.se/2015/06/extraordinary-means-tag.html

    SvaraRadera

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺