onsdag 31 december 2014

Året 2014

Året 2014 har varit bra på många sätt - om jag ska vara ärlig kan jag inte komma på mycket negativt som hänt. Det sämsta är väl att skolan, som vanligt, tagit alldeles för mycket tid. Jag har inte lagt jättemycket tid på läsning - jag önskar att jag hade läst mer - och det beror bland annat på skolan och även på att jag har lagt tid på annat. Men här kommer i alla fall mina topp 10 böcker jag läst det här året! :)

10. Pappersstäder av John Green
John Greens böcker är ju alltid bra och han är en av mina absoluta favoritförfattare. Det här är inte hans bästa bok men den är fortfarande väldigt, väldigt bra!

9. Kodnamn Verity av Elizabeth Wein
Den här boken är en av de häftigaste och mest spännande jag läst. Ser fram emot att läsa om den någon gång!

8. Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Självklart måste sista delen i den här trilogin vara med på listan. Det är ju sorgligt att serien är slut men det kändes ändå som ett bra avslut!

7. Kampen om Järntronen av George R.R. Martin
En av de bästa fantasy-böckerna jag läst, helt enkelt.

6. Unspoken av Sarah Rees Brennan
Jag blev verkligen helt överraskad av den här boken så den förtjänar definitivt att vara med på listan!

5. Eleanor & Park av Rainbow Rowell
Rainbow Rowell har blivit en av mina favoritförfattare och hennes böcker är verkligen hur bra som helst. Det här var den första boken av henne jag läste och jag skulle nog kunna rekommendera den till alla.

4. Throne of Glass av Sarah J. Maas
Jag kunde inte sluta läsa den här boken och den är helt ärligt en av de bästa jag någonsin läst. Jag längtar verkligen efter att läsa fortsättningen!

3. Fangirl av Rainbow Rowell
Åh, vad bra den här boken är. Bättre än "Eleanor & Park" till och med. Jag älskar karaktärerna och sättet den är skriven på. En av mina absoluta favoriter!

2. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz
Jag har läst den här boken två gånger i år. Med typ en veckas mellanrum. Det finns inte ord för hur bra den här boken är, och jag längtar redan efter att läsa den igen, till exempel när den släpps på svenska nu i vår. (Egentligen ligger den på delad plats med nummer ett, jag kunde helt enkelt inte välja mellan dem.)

1. I'll Give You the Sun av Jandy Nelson
Jag trodde verkligen inte att Jandy Nelson kunde skriva en bok bättre än hennes debut, "Himlen börjar här", men efter att ha läst den här boken (några gånger) så kan nog faktiskt säga att det kunde hon. Karaktärerna i den här boken är underbara och sättet den är skrivet på är bara... Jag kan inte ens förklara hur bra den här boken är!

Antal böcker lästa 2014: 52 st
Antal omläsningar: 9 st
Antal böcker på svenska: 32 st
Antal böcker på engelska: 20 st

Mina mål inför 2015 kommer vara att läsa 50 böcker varav 20 på engelska - och sedan att fortsätta läsa mina olästa böcker. Gott nytt år! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att du vill lämna en kommentar ☺