söndag 30 juni 2013

Omläsningar: "Du glömde säga hej då", "Mycket mer än så" och "Mitt perfekta liv"


Vad härligt det är att läsa om böcker ibland! Det är som att träffa någon man saknat ungefär. Tja, i alla fall om boken man läser om är bra. (Fast varför skulle man annars läsa om den?) Det är i alla fall verkligen Sarah Dessens böcker, och jag hade tänkt skriva lite om vad jag tyckte om de här tre böckerna andra gången jag läste dem!

"Du glömde säga hej då" tyckte jag var den sämsta av de böcker av Sarah Dessen som översatts till svenska - absolut inte dålig, jag älskar den, men jag älskar den inte riktigt så mycket som jag älskar de andra av hennes böcker som jag läst. Jag tycker nog fortfarande minst om den här, antagligen för att den inte är riktigt lika somrig som de andra, men den var definitivt bättre andra gången! Till och med mycket bättre, om jag ska vara ärlig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag gillade den mer nu, men det gjorde jag i alla fall. 

"Mycket mer än så" var precis lika fantastisk som första gången jag läste den, om inte bättre. Jag älskar Auden och Eli och jag älskar att läsa om deras "äventyr". Sedan tycker jag också väldigt mycket om att läsa om Audens pappas nya familj och hur Audens relation till sin styvmamma utvecklas. Den här boken är så himla fin, så otroligt bra och så somrig att det knappt inte finns ord för det. Älskar den! :D

"Mitt perfekta liv"... Åh, var ska jag börja? Absolut Sarah Dessens bästa och så otroligt underbar. Det allra bästa är helt klart karaktärerna - tystlåtna men fantastiska Wes, roliga och energiska Bert, långsamma Monica som aldrig säger en hel mening, snälla och självsäkra Kristy och så förstås Delia som alltid lyckas skapa något slags kaos. Sedan finns ju också huvudpersonen Macy och henne älskar jag också, hennes utveckling är fantastisk men ändå verklighetstrogen! Samtidigt som den här boken är otroligt bra och rolig är den också väldigt sorglig, och det är därför jag älskar Sarah Dessens böcker - de är alltid så mycket djupare än man tror. 

Som en liten sammanfattning så håller jag fortfarande fast vid det jag alltid sagt om Sarah Dessens böcker: det enda dåliga med dem är att de tar slut.


onsdag 26 juni 2013

Blunda och hoppa

Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 365 st
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: -
Utgiven år: 2002
Originalets titel: This Lullaby
Genre: Kärlek, livsöde

Remy tror inte på kärlek. Hon tror inte på långvariga förhållanden eller "sedan levde de lyckliga i alla sina dagar". Kanske beror det på att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och att hennes pappa stack innan hon föddes - och att det enda hon någonsin fått av honom är en låt. Remy tror istället på korta förhållanden utan för mycket känslomässigt engagemang. Hon planerar dem i förväg och bestämmer hur långa de ska vara för att det ska bli så perfekt som möjligt.
    Men så träffar Remy Dexter - en musikerkille som är allt det Remy avskyr. Han är slarvig, klumpig och impulsiv och dessutom vägrar han spela efter hennes regler. Han är allt det Remy inte vill ha - eller..?
_______________________________________________________________________

Åh, vad jag saknat Sarah Dessens böcker! De är alltid så somriga och underbara, och den här var inget undantag. Jag älskar den verkligen - karaktärerna, beskrivningarna, handlingen... Allt är perfekt.

Det allra bästa är helt klart karaktärerna. Egentligen är Remy en sådan där huvudperson jag brukar störa mig på, men jag kan inte låta bli att gilla henne. Visst, hon har sämre sidor men jag kan förstå henne - hon har fått ta en massa ansvar och har levt utan pappa och istället fått byta styvpappa hela tiden, och sedan har hon också råkat ut för något fruktansvärt. Sedan är hennes utveckling väldigt bra också - i slutet har hon verkligen blivit en av mina favoritkaraktärer! Sedan har vi ju Dexter... Han är helt underbar. Rolig, unik, fantastisk personlighet, hundägare och dessutom musiker! Remys kompisar är inte så speciella, men jag gillar Dexters kompisar mer - de har alla färgstarka personligheter och jag älskar att läsa om dem.

Sarah Dessens böcker är kanske ganska lika, men de innehåller alltid detaljer som gör att man aldrig tröttnar på dem. Det är bara när man tänker efter man kommer på att de är rätt lika när det gäller de stora detaljerna - tjej med något slags familjeproblem träffar kille hon aldrig trodde hon skulle falla för - men de små detaljerna är helt olika och det är det jag älskar Sarah Dessens böcker för. Dessutom innehåller de alltid en så himla härlig somrig känsla, trots att de är sorgliga. Faktiskt - om det inte var för att de är sorgliga och mycket djupare än många kärleksböcker tror jag inte jag skulle gilla dem särskilt mycket. Det är just att de är sorgliga som gör att man fäster sig så mycket vid karaktärerna.

Det är verkligen omöjligt att sluta läsa när man väl börjat, trots att det aldrig är riktigt "spännande". Tempot är lugnt och jag älskar det! Ingenting går för fort fram utan alla relationer växer fram i trovärdig fart. Boken tar slut alldeles för fort även om den är lagom lång - man vill bara ha mer! Jag saknar redan karaktärerna och är säker på att det här inte är enda gången jag läser den här boken.

Som musikälskare älskar jag att boken handlar mycket om musik, och det är så fint att låten "This Lullaby" har så stor mening i boken. Den låten skrev Remys pappa till henne när han fick veta att hon fötts. Den blev hans enda one hit wonder och han dog i en hjärtattack två år efter Remy föddes. Hon träffade honom aldrig. Bara en sådan detalj liksom... Underbart! Hur lyckas författaren komma på alla underbara idéer?

Det sista kapitlet var nog allvarligt talat något av det finaste jag läst. Så himla, himla bra skrivet. Allvarligt talat - skulle jag skriva ner alla saker jag beundrar med Sarah Dessen skulle den listan bli väldigt lång... Jaja, som sammanfattning är den här boken otroligt bra, fin och sorglig och jag rekommenderar den verkligen! :)

Minnesvärt citat:
"Han hade skrivit musik i hela sitt liv, men det här var den enda låten han blev känd för. Ända fram till sin död lyckades han inte åstadkomma mer än en one hit wonder. Eller två, antar jag, om man räknar mig."

"Och det spelar ändå ingen roll varför du gillar mig."
"Inte?"
"Inte alls." Han drog händerna genom mitt hår. I mörkret såg jag inte riktigt hans ansikte, men rösten var klar och tydlig i mitt öra. "Bara att du gillar mig."

Bokens första mening:
Låten heter "This Lullaby".

Favoritkaraktär/er:
Dexter

Saker från boken som inspirerar mig:
• Karaktärerna!
• Den somriga känslan.
• Alla underbara detaljer som gör Sarah Dessens böcker så unika!
• Att det är omöjligt att sluta läsa när man väl börjat...


tisdag 25 juni 2013

Top Ten Tuesday [10]

Så, tänkte göra ett Top Ten Tuesday-inlägg igen. Den här veckan är ämnet Top Ten Books I've Read So Far In 2013! (Räknar inte med omläsningar.)

10. "Hemlös" av Gail Carriger
9. "Och bergen svarade" av Khaled Hosseini


8. "City of Bones" av Cassandra Clare
7. "Hemligheternas rike" av Kristin Cashore


6. "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón
5. "Insurgent" av Veronica Roth


4. "Var är Alaska?" av John Green
3. "Edward Tulanes fantastiska resa" av Kate Dicamillo


2. "Morgon i Jenin" av Susan Abulhawa
1. Divergent av Veronica Roth





Sarah Dessen-läsning!


Det ska inte vara så fint väder där jag bor den här veckan, men jag ska få sommarkänslan att infinna sig ändå med hjälp av inte mindre än sex stycken Sarah Dessen-böcker! Som nog många vet vid det här laget är hon en av mina favoritförfattare just på grund av den somriga känslan man får när man läser och att hennes böcker innehåller så mycket mer och är mycket djupare än man tror. Dessutom är karaktärerna nästan alltid helt underbara!
"Mitt perfekta liv", "Du glömde säga hejdå" och "Mycket mer än så" är omläsningar men "Lock and Key", "Blunda och hoppa" samt "Just Listen" har jag inte läst förut. Tänkte börja med "Blunda och hoppa" då vi ska läsa den i bokcirkeln den här månaden, och sedan fortsätta med att läsa om de svenska och ta de engelska sist.
Har längtat efter det här i ett halvår nu, det ska bli så himla kul! :D



måndag 24 juni 2013

Foretold

Författare: Heather Brewer, Meg Cabot, Matt de la Peña, Simone Elkeles, Kami Garcia, Michael Grant, Malinda Lo, Lisa McMann, Richelle Mead, Saundra Mitchell, Diana Peterfreund, Carrie Ryan, Margaret Stohl och Laini Taylor
Antal sidor: 351 st
Förlag: Delacorte Press
Serie: -
Utgiven år: 2012
Originalets titel: Foretold
Genre: Noveller
Språk: Engelska

Det här är en bok med fjorton olika noveller av fjorton olika författare. Eftersom det är lite svårt att skriva en enda handling och ett enda omdöme hade jag tänkt skriva lite kort om varje novell istället!

"Gentlemen Send Phantoms" av Laini Taylor
Gillade verkligen den här, även om den var väldigt förutsägbar. En av de bästa i hela boken! Jag gillar språket och början, och idén är väldigt bra. Berättelsen passade dessutom perfekt som novell, och kändes inte för kort. Gillar faktiskt den här novellen mer och mer för varje gång jag tänker på den. Vill verkligen läsa mer av Laini Taylor!

"Burned Bright" av Diana Peterfreund
Den här var inte riktigt lika bra. Det var en spännande idé och det var intressant att läsa om deras "sekt", men den passade inte riktigt så bra som novell och kändes lite för kort. Dessutom var den inte särskilt häftigt skriven och man hann aldrig lära känna karaktärerna, vilket jag tror man skulle behöva för att komma in i berättelsen lite mer. Men som sagt var den intressant och annorlunda!

"The Angriest Man" av Lisa McMann
Hängde inte med i den här alls tyvärr. Den var lite för konstig för mig. Den är fint skriven men handlingen var lite för... Tja, konstig helt enkelt. Det skulle ha behövts lite mer beskrivningar eller något så man hängde med lite mer, för trots att språket är fint tyckte jag inte så mycket om den här novellen.

"Out of the Blue" av Meg Cabot
Jag brukar inte läsa Meg Cabots böcker då jag inte riktigt gillar hennes stil, men den här novellen var faktiskt rätt bra. Handlingen är helknäpp men den är roligt skriven och svår att sluta läsa. En av de bättre novellerna!

"One True Love" av Malinda Lo
Den här berättelsen passade inte riktigt heller som novell. Det går för fort fram och det gör att vissa delar inte är särskilt trovärdiga. En okej novell, men inte jättebra!

"This is a Mortal Wound"av Michael Grant
Jag gillade verkligen berättarrösten, den gjorde så att det blev roligt att läsa. Själva idén är väldigt konstig och jag vet inte riktigt om jag gillar den eller inte. Slutet var väldigt intressant i alla fall! En rätt bra novell enligt mig.

"Misery" av Heather Brewer
Även den här novellen var lite för kort men jag gillade den verkligen ändå, särskilt på grund av slutet som var jättefint! Dessutom gillade jag idén med presenterna och hela berättelsen var unik och bra. Absolut en av de bästa novellerna!

"The Mind is a Powerful Thing" av Matt de la Peña
Väldigt intressant att läsa om en sådan här huvudperson. Man märker ju direkt att det är något som inte står rätt till med henne och jag tycker synd om henne - tänk att ha ett sådant liv! Slutet passade perfekt på novellen och den var också lagom lång. Kan ju inte direkt säga att jag gillade karaktärerna men de passade in på berättelsen. En rätt bra novell helt enkelt, tänkvärd!

"The Chosen One" av Saundra Mitchell
Den här novellen var definitivt en av de bästa i boken. Den skulle dock kunnat vara mycket längre, hehe... Vissa saker skulle ha behövt mer tid. Men jag gillade idén, huvudpersonen och berättarrösten! Den är annorlunda, spännande och fin. Som sagt en av de allra bästa i boken!

"Improbable Futures" av Kami Garcia
Åh, den här var riktigt bra. Älskar stämningen och hur tydligt man ser allt framför sig. Jag älskar handlingen, den är hemsk och spännande så det är svårt att sluta läsa. Dessutom är tempot perfekt! Det enda jag har att klaga på är att jag vill ha mer, för det slutar väldigt spännande...

"Death for the Deathless" av Margaret Stohl
Ehm... Va? Förstod aldrig meningen med den här novellen. Ingenting var särskilt intressant och man fick inga svar på något. Slutet var också fruktansvärt meningslös. Nja, lite för meningslös för min smak...

"Fate" av Simone Elkeles
Den här novellen var helt enkelt mysig, rätt vanlig och förutsägbar och i en sådan här samling av noveller passar det perfekt. Gillade verkligen den här, för karaktärerna är härliga och... Tja, som sagt är den mysig och fin.

"The Killing Garden" av Carrie Ryan
Jag gillade tyvärr inte författarens "The Forrest of Hands and Teeth" så jag hade inga förväntningar på den här, men blev ändå besviken, haha. För idén är bra men den beskrivs alldeles för lite, romansen går alldeles för fort men ändå blir hela berättelsen seg. Som sagt hade den här berättelsen kunnat bli rätt bra, men blir snarare tvärt om.

"Homecoming" av Richelle Mead
Så. Äntligen. Den enda anledningen till att jag ville läsa den här boken. Behöver jag säga mer än att den här var överlägset bäst av alla? Nej, inte egentligen, men ni får stå ut med att jag babblar om den ändå. För den är så himla bra! För det första handlar den om mina absoluta favoritkaraktärer någonsin, för det andra lyckas Richelle Mead få den spännande på bara några sidor och man blir alldeles fast, för det tredje innehåller den underbara citat och konversationer, för det fjärde har det faktiskt äntligen gått som jag ville, för det femte är slutet underbart... Tja, jag kan fortsätta hur länge som helst, men stoppar nog ändå där, hehe. Det enda negativa är helt klart att den tar slut! Skulle kunna fortsätta läsa om mina favoritkaraktärers liv för evigt. :D

Som sammanfattning tyckte jag riktigt mycket om sju av fjorton noveller, vilket blir hälften av novellerna. Vill gärna läsa fler sådana här böcker, för det är ett bra sätt att lära känna nya författare på! :)


lördag 22 juni 2013

Omläsning av Vampire Academy


Nu har jag äntligen fått chansen att läsa om en av mina absoluta favoritserier, Vampire Academy! Dessutom kan jag glatt konstatera att den är minst lika bra och spännande som första gången jag läste den. Jag har verkligen saknat karaktärerna hur mycket som helst - det är inte många huvudpersoner som är lika bra och roliga att läsa om som Rose direkt. Det finns dessutom så många otroligt roliga och bra konversationer och citat i den här serien så att det knappt är sant.

Även om det är kul men sjukt frustrerande att vänta på att böcker ska släppas är det också väldigt härligt att kunna avsluta en del av en serie och plocka upp nästa direkt efter - som om det bara var ett nytt kapitel. För herregud vad spännande den här serien är, även om man vet vad som ska hända! I princip varje kapitel avslutas med någon slags cliffhanger, vissa värre än andra. Det gör att det är omöjligt att sluta läsa, och jag sträckläste i princip hela serien (den enda gången jag verkligen tog en paus var när jag var iväg den här veckan och knappt hade tid till att läsa). Jag beundrar verkligen Richelle Mead för hur otroligt spännande hon skriver!

Som sagt är karaktärerna underbara, och jag älskar dem bara mer och mer för varje sekund som går. Rose, Dimitri och Lissa är mina absoluta favoriter men jag älskar också Adrian, Christian och Jill. Sedan finns det en massa fler, men jag orkar inte skriva ner alla - det skulle ta ett tag.

Jag passade på att läsa Richelle Meads novell i "Foretold" om just Rose och Dimitri när jag väl höll på, och hon kunde verkligen inte skrivit den bättre! Den innehåller så mycket på bara några få sidor. Allvarligt talat var den novellen den enda jag verkligen var sugen på i boken, hehe. ;)

Som sagt är den här serien något av det bästa som någonsin skrivits och den blir dessutom bara bättre och bättre. Kommer definitivt läsa om den flera gånger. Rekommenderas till alla!



torsdag 20 juni 2013

Och bergen svarade

Författare: Khaled Hosseini
Antal sidor: 361 st
Förlag: Wahlström & Widstrand (tack så mycket för boken!)
Serie: -
Utgiven år: 2013
Originalets titel: And the Mountains Echoed
Genre: Livsöde

"Abollah?"
"Ja."
"När jag blir stor, får jag bo med dig då?"
Abdullah betraktade den blodröda solen som sjunkit så lågt att den nuddade vid horisonten. "Om du vill. Men det vill du säkert inte."
"Jo, det vill jag!"
"Du vill säkert ha ett eget hus."
"Men vi kan vara grannar."
"Kanske."
"Du får inte bo långt bort."
"Tänk om du tröttnar på mig?"
Hon stack armbågen i hans sida. "Det gör jag inte!"
Abdullah log för sig själv."Det blir jättebra."
"Lovar du att vara nära."
"Ja."
"Tills vi blir gamla."
"Väldigt gamla."
"Alltid."
"Ja, alltid."
Hon vände sig om och tittade på honom. "Lovar du, Abollah?"
"Alltid och för all framtid."

Abdullah har uppfostrat och tagit hand om sin lillasyster Pari själv, trots att han bara är tio år. Men när fadern inte längre kan försörja sin familj bestämmer han sig för att sälja Pari till ett barnlöst par i Kabul. Deras sorgliga öde kommer att påverka många liv, men kommer syskonen återförenas innan det är för sent?
______________________________________________________________________

Blev så himla glad när jag fick chansen att läsa den här boken, för Khaled Hosseini är en av mina favoritförfattare och jag älskar hans andra böcker. Jag blev verkligen inte besviken på den här boken, även om jag skulle säga att både "Flyga drake" och "Tusen strålande solar" är bättre!

Berättelsen om Abdullah och Pari är så fin och sorglig, Två syskon som älskar varandra mest i hela världen som skiljs åt. Hemskt! Författaren skriver om hur den händelsen påverkar andra människors liv på ett underbart sätt. Varje kapitel är från en ny persons synvinkel, men det är ändå inte svårt att hänga med. De är skrivna på olika sätt (jag-form, tredje person, som brev) och man vet ofta vem karaktären är och behöver inte lära känna en ny person varje gång - bara ibland. Vid vissa tillfällen har man inte en aning om hur den personen man läser om passar in i berättelsen förrän man läst ett tag, och sedan när man läst hela boken förstår man hur alla berättarröster gjorde att man fick en underbar helhet av berättelsen man inte hade fått annars.

Egentligen var det inte Pari och Abdullah som var berättelsens början, utan det som satte igång allting var en sak som deras styvmamma gjorde en gång. Som sagt, den här bokens helhet är underbar. Och en annan sak som är underbar är hur författaren lyckas introducera nya karaktärer utan att göra det krångligt över huvud taget. Först tyckte man något om en person, men när man väl fick läsa ur den personens synvinkel eller mer om den fick man en ny uppfattning om personen. Några karaktärer gillar jag och några avskyr jag, som det brukar vara i de flesta böcker. Men Khaled Hosseini kan verkligen få en att älska och hata hans karaktärer väldigt mycket.

Något jag särskilt tänker på när jag läser författarens böcker är hur starka känslor han kan ge läsaren. Ibland kändes det som om någon rivit ut hjärtat på en för att det var så hemskt eller sorgligt. Det är verkligen inte många författare som kan skriva om sådana saker så läsaren känner saker starkt. 

Slutet... Herregud vad sorgligt! Khaled Hosseini har återigen lyckats med att skriva ett hjärtekrossande slut! För hjälp, vad sorgligt det var. Kunde verkligen inte ana att det skulle sluta så, även om jag kände på mig att det skulle bli sorgligt - det brukar det vara i författarens böcker. Men det spelar ingen roll hur mycket man förbereder sig, det blir lika hemskt ändå. Måste också få säga att de sista meningarna var bland det vackraste jag någonsin läst. Jag kunde inte föreställa mig ett bättre sätt att avsluta boken på, även om det var så otroligt sorgligt.

Om jag nu ska klaga på någonting var det nog att man inte fick läsa mer om Abdullah. Man fick bara läsa om honom från hans dotters synvinkel, och det tyckte jag var lite synd. Det skulle gärna fått vara ett kapitel om honom också. Hur han kände sig efter att Pari försvann och gärna lite om hans vuxenliv också. Annars tror jag inte det finns något att klaga på...

Så, som sagt tycker jag ännu mer om författarens andra böcker, men den här boken är ändå något av det finaste och sorgligaste jag någonsin läst. Att det är så verklighetstroget gör det ju inte sämre. Rekommenderas till alla!

Minnesvärt citat:
Det jag skrivit i recensionen lite högre upp, samt de sista raderna.

Bokens första mening: 
Visst.

Favoritkaraktär/er:
Markos, Thalia, Pari och Abdullah

Saker från boken som inspirerar mig:
• Att den handlar om olika personer i varje kapitel men att allting hör ihop i slutet.
• Att den är så fin och så otroligt sorglig!
• Slutet... Så sorgligt och så vackert.
• Att den är så verklighetstrogen.


tisdag 18 juni 2013

Vill läsa - i min egen bokhylla

Gjorde ett sådan här inlägg i januari, och är glad över att det inte är lika många böcker nu som då. :D Men i alla fall, jag blir alltid avundsjuk när jag ser andras olästa böcker. De ser ju så himla mycket mer spännande ut än mina! Men de här böckerna är jag i alla fall sjukt sugen på att läsa, fast de faktiskt står i min hylla:


Ser mest fram emot "The Golden Lily" och "City of Ashes"! :)




måndag 17 juni 2013

Sommarläsningstaggen

Har blivit taggad av bästa Alba att göra den här roliga taggen. :)

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Hmm... "Blunda och hoppa" av Sarah Dessen såklart, inte bara för att hon är en av de bästa på att skriva sommarböcker utan också för att den är månadens bokcirkelbok! "Kretsen" av Maggie Stiefvater har jag varit sugen på länge nu, måste hinna läsa den. "Twenty Boys Summer" verkar somrig och ska tydligen vara något för alla Dessen-fans, så den vill jag definitivt läsa! Sedan måste jag hinna läsa "City of Ashes" av Cassandra Clare och "The Golden Lily" av Richelle Mead blev jag så himla sugen på nu när jag läser om Vampire Academy.

2. Vilken bok är du egentligen inte sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
"Genom dina ögon" av Stephenie Meyer och "Cinder" av Marissa Meyer. Vet inte riktigt varför, men är helt enkelt inte så sugen på att läsa dem. Ska försöka ta tag i någon av dem i sommar!

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Allra bästa är nog på en riktigt fin strand någonstans. Men eftersom jag inte bor vid en strand så går hängmattan eller en solstol nästan lika bra!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Möjligtvis i hängmattan, men antagligen allra mest i en röd "solstol" som vi har. Helst i lite halvskugga.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Kanske någon av Sarah Dessens böcker? Ska läsa tre böcker av henne jag inte läst innan! :)

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
"Himlen börjar här". Världens bästa sommarbok.

7. Strand eller hängmatta?
Åh, svårt! Men strand vinner nog ändå. Det är inte mycket som slår ljudet av vågor och doften av saltvatten. Men hängmattan går också bra!

8. Deckare eller roman?
Roman, för det kan vara olika genrer på romaner. Dessutom är jag ingen jättestor deckar-fantast.

9. Favoritgenre?
Fantasy! Jag menar, Harry Potter och Sagan om Ringen-serierna är ju det bästa som någonsin skrivits. 

10. Tagga 3 andra!

Tja, alla verkar redan ha gjort den, men om man inte gjort det: känn dig taggad! :D



söndag 16 juni 2013

Bortrest!

Idag åker jag till Öland, och kommer stanna där tills på onsdag. Sedan ska jag till Liseberg på torsdag, så det är anledningen till att det inte kommer bli något bloggande på ett tag. Men har fixat några tidsinställda inlägg som kommer upp under veckan! :D

Kan ju passa på att säga att jag håller på att läsa om Vampire Academy just nu. Ett tips: har ni en lässvacka, läs den serien! Det är verkligen omöjligt att sluta läsa i Richelle Mead's böcker och om man väl lägger dem ifrån sig ett litet tag längtar man bara efter att läsa vidare. I skrivande stund är jag på femte boken (japp, även det här inlägget är tidsinställt) och har läst ungefär halva. Åh, den serien är verkligen så underbar att det inte finns ord för det! <3

Så ja, det var bara det jag tänkte säga. Ska försöka läsa lite medan jag är iväg, men kanske inte hinner läsa lika mycket som vanligt. Håll utkik efter de tidsinställda inläggen! :)


lördag 15 juni 2013

Knappt lovlig

Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 230 st
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: -
Utgiven år: 1996
Originalets titel: Knappt lovlig
Genre: Kärlek

När Hannas mamma bestämmer sig för att de ska flytta till landet vet inte Hanna vad hon ska ta sig till. Allting finns ju i stan - kompisarna, skolan och alla roligheter. Det blir svårt att stanna i stan om kvällarna, för det går nästan inga bussar, och Hannas bästa vän Linn avskyr verkligen landet.
    Men så träffar Hanna Arild. Han är den snyggaste kille hon någonsin sett - men han är också äldre, och grisbonde. Men Hanna kan inte låta bli. Hur ska hon få honom att upptäcka en femtonårig tjej från stan? Till Hannas fördel kan ibland hjälp komma från där man minst anar det...
________________________________________________________________________

Jag brukar tycka mycket om Katarina von Bredows böcker just för att de är enkla, snabblästa och svåra att sluta läsa i. Det här var inte hennes bästa, men inte hennes sämsta heller. Det är en av hennes första böcker, och det märks att hon blir bättre och bättre om man jämför med hennes senare böcker. Det jag irriterade mig mest på var att den är lite för kort - den skulle gärna fått vara längre.

Det jag gillar allra mest är författarens sätt att skriva - med mycket annorlunda detaljer som gör att man minns hennes böcker. Det är något med dem som gör dem minnesvärda. Sedan ger hon sina karaktärer lite udda personligheter och även om de är lite "vanliga" finns det något som gör att de sticker ut.

En annan sak jag gillar är att man är fast när man väl börjat läsa. Det är något med författarens sätt att skriva det också, för det är inte otroligt spännande eller något sådant. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag beundrar författaren för det!

Hannas bästa vän Linn tyckte jag inte riktigt om, även om det var synd om henne. Jag tyckte mycket mer om Sara. Hanna är en rätt bra karaktär, inte den bästa huvudpersonen någonsin kanske men jag gillar henne. Arild var inte heller jättespeciell men de små detaljerna Hanna la märke till hos honom gjorde honom väldigt levande.

Jag har läst alla Katarina von Bredows ungdomsböcker nu - den här var den enda jag hade kvar. Som sagt märks det att det är en av Katarinas första böcker, men den är ändå bra. Inte alls hennes sämsta, men inte hennes bästa heller. Jag gillar att hennes böcker alltid är svåra att sluta läsa i och perfekta att ta sig ur lässvackor med. De är enkla men inte jätteytliga, utan har djup i sig ändå.

Det jag inte gillade var att den är lite för kort - den skulle gärna fått vara längre. Man läste ut den väldigt fort och jag skulle vilja läsa mer om när Hanna var hos Arild. Annars har jag nog faktiskt ingenting att klaga på :)

Det finns inte så mycket mer att säga om den här boken. Det är helt enkelt en bok som jag rekommenderar till de som vill ha något snabbt, bra och enkelt att läsa! :)

Minnesvärt citat:
Jag tror inte jag hittade något speciellt!

Bokens första mening:
Hanna går tätt, tätt intill spegeln.

Favoritkaraktär/er:
Hanna, Sara och Arild

Saker från boken som inspirerar mig:
• Hur författaren lyckas skriva så det är omöjligt att sluta läsa!
• Att allting känns så levande.


torsdag 13 juni 2013

SOMMARLOV!


Nu har jag äntligen fått sommarlov! Fick en jättefin sommar-present av mamma, nämligen "Blunda och hoppa" av Sarah Dessen. Då jag önskat mig den hur länge som helst blev jag verkligen jätteglad, tack mamma! :D 
Så ja, nu ser jag fram emot en lång, fin sommar med massor av läsning!



onsdag 12 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 7


"Jokern" av Markus Zusak tänker jag definitivt läsa om i sommar! Har läst den några gånger, men det var några år sedan nu. Längtar efter att läsa om den då jag verkligen älskade den när jag läste den (hoppas bara att jag fortfarande gör det)!

Och imorgon är det alltså sommarlov... Måste bara passa på att säga det, det är ju inte så ofta man får den chansen, haha. :)

tisdag 11 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 6


Håller just nu på med en omläsning av Vampire Academy (började på fjärde boken den här morgonen) och just den här boken, "Yttersta offret", ser jag extra mycket fram emot att läsa om- just för att den är sista boken i serien och för att den innehåller många underbara scener som jag inte hann läsa om innan jag var tvungen att lämna tillbaka boken till biblioteket. Kommer nog läsa den i helgen/början på nästa vecka! :D


måndag 10 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 5



Jenny Hans sommar-trilogi är sorglig och fin samtidigt som den är något av det somrigaste jag läst. Har bara läst sista boken en gång (första har jag läst massvis med gånger och andra två) och dessutom går hela serien jättesnabbt att läsa så ska absolut försöka läsa om den! :)


söndag 9 juni 2013

Blink, blink med stjärnan

Författare: Ingrid Olsson
Antal sidor: 128 st
Förlag: Gilla böcker
Serie: -
Utgiven år: 2012
Originalets titel: Blink, blink med stjärnan
Genre: Noveller, livsöde

En flicka håller andan.
En pojke går fram till kanten.
En flicka tar ett steg.
En pojke trycker näsan mot bilrutan.
En flicka kisar mot den ljusa strimman.
En pojke springer ut på trappan.
En flicka sitter i sitt fönster.
En pojke stoppar handen i fickan.

En bok med korta noveller som med bara några få sidor lyckas få läsaren att sätta sig in i huvudpersonens situation.
________________________________________________________________________

Jag hade verkligen inga förväntningar på den här boken, tänkte bara att det kunde vara skönt att läsa något kortare emellanåt. Men jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den här boken, för trots att man läste den på en kvart innehåller den mycket känslor.

Jag tycker författaren lyckats fånga barns känslor och tankar bra - och trots att jag inte varit med om någon av situationerna huvudpersonerna i boken är med om känns allting äkta och det märks verkligen att författaren lyckats med att beskriva barnens tankar.

Trots att det bara är lite text på varje sida innehåller varje novell många känslor och de är väldigt fina allihop. Min favorit var definitivt den med pojken som står vid poolkanten. Den var riktigt fin och sorglig. Ingrid Olsson är duktig på att beskriva saker utan att egentligen säga dem rätt ut, och det gör novellerna intressanta att läsa.

Språket är poetiskt men ändå inte för vuxet, utan passar på huvudpersonerna. Författaren har också lyckats beskriva allting bra. Något som var lite synd var att den var så julig - jag hade kanske kunnat uppskatta den ännu mer inomhus under en filt i december än utomhus i början av juni.

Så ja, det här är en bra bok. Ingen favorit men mycket finare än jag trodde. Det allra bästa med den är hur författaren lyckats få barnen som huvudpersoner att kännas så verkliga! Det finns inte så mycket mer att säga om den här boken - den är fin, lite sorglig, verklighetstrogen och snabbläst. Perfekt att läsa om man vill ha något viktigt men inte för svårt. Vill gärna läsa författarens andra bok "Önska bort, önska nytt"!

Minnesvärt citat:
"Att försvinna är inte farligt. Inte för den som ger sig iväg. Det är de som blir kvar som tycker det är läskigt."

Bokens första mening:
En flicka håller andan.

Favoritkaraktärer:
Går inte riktigt att svara på den här frågan när det gäller den här boken.

Saker från boken som inspirerar mig:
• Hur författaren har lyckats skriva om barns känslor så himla bra!


Omläsningar sommarlovet 2013 - 4


"Will Grayson, Will Grayson" av John Green och David Levithan! Har redan skrivit att jag ska läsa om den här boken, men jaja. Har bara läst den på svenska innan och då jag älskar författarnas språk vill jag gärna prova att läsa den på originalspråk med! Sedan är den också snabbläst och rolig vilket gör att den är perfekt att läsa under sommarlovet.
En annan anledning till varför jag inte kunde motstå den när jag såg den på biblioteket var att jag precis läst "Var är Alaska?" och det gjorde att jag ville läsa mer av John Green, även om det bara var en omläsning! :)


lördag 8 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 3


En såhär underbar, fin, sorglig och somrig bok får man leta efter. Då den bara blir bättre och bättre för varje gång man läser den kommer jag definitivt läsa om den i sommar! :D


fredag 7 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 2



Har tänkt ha en riktig Sarah Dessen-vecka (eller två) den här sommaren och läsa om de här och även läsa minst två till av hennes böcker. Eftersom hon är en av mina favoritförfattare kan jag knappt vänta :D Är särskilt sugen på att läsa om "Mycket mer än så" och "Mitt perfekta liv" då det var ett rätt bra tag sedan jag läste dem! Sedan är ju de här böckerna några av de mest somriga böcker som finns. 


Lånat böcker inför sommarlovet!

Så... Nu har jag varit i ett bibliotek som inte varit skolans för första gången på hela det här året, då jag bestämde mig för att satsa på att läsa mina egna böcker först. Men nu är det snart sommarlov vilket betyder mycket tid för att läsa, och då kan man ju inte låta bli att låna böcker inför sommaren! Och att släppa in mig i ett bibliotek är aldrig säkert, för idag råkade jag komma ut därifrån med 20 böcker.

Först - jag ska äntligen läsa om Vampire Academy! En av mina absoluta favoritserier som jag tyvärr inte äger. Har bara läst den en gång och då läste jag ettan ett tag innan jag läste de andra, men nu tänker jag läsa dem i ett svep. Blev så otroligt glad när jag såg att hela serien fanns att låna! 

Lånade även Foretold, en bok med noveller av många olika författare. Är egentligen bara sugen på att läsa en av dem, den Richelle Mead har skrivit om Rose och Dimitri (!!!), men kommer nog läsa de andra med. Har längtat efter att få läsa den sedan jag först hörde talas om den!

Ska läsa om Will Grayson, Will Grayson av John Green och David Levtithan, två av mina favoritförfattare. Har bara läst den på svenska innan och eftersom språket var underbart då vill jag ju självklart läsa den på originalspråk också! 

Twenty Boys Summer har jag inte läst sådär jättemycket om men den verkar väldigt somrig, vilket är största anledningen till att jag lånade den.

Sedan lånade jag också två böcker av Sarah Dessen, Lock & Key och Just Listen. Som många vet älskar jag Sarah Dessens böcker så därför passade jag på att låna dem jag inte läst. :)

Liesl & Po är ju skriven av självaste Lauren Oliver, en av mina absoluta favoritförfattare, så självklart lånade jag den!

Gillar ju verkligen Maggie Stiefvater så därför kunde jag inte låta bli att låna Kretsen. Ser fram emot att läsa mer av henne!

Erebos verkar jag vara en av de enda som inte läst än, hehe. Den verkar verkligen intressant, så jag vill verkligen läsa den.

Blink, blink med stjärnan har jag hört mycket blandat om men den är ju väldigt kort och det kan vara skönt att läsa korta böcker emellanåt!

Jag gillar verkligen Jenny Jägerfelds bok "Här ligger jag och blöder" så därför lånade jag Hål i huvudet.

Älskar - hatar av Jenny Downham har jag hört mycket om så vill verkligen läsa den!

Liv & Lovisa är skriven av samma författare som skrivit "Ett nytt liv på köpet", Emma Granholm, och den boken är väldigt intressant så jag vill verkligen läsa den här.

Knappt lovlig är kanske den enda ungdomsboken av Katarina von Bredow som jag inte läst, och även om hennes böcker är lite likartade så skriver hon väldigt enkelt och fångade så det är svårt att inte tycka om hennes böcker!

Välkommen hem lånade jag helt enkelt för att jag gillar Johanna Lindbäck :)

Ser fram emot att läsa alla de här böckerna, hehe. Tror verkligen att min läslust är på väg tillbaka nu! Tack sommaren!


torsdag 6 juni 2013

Omläsningar sommarlovet 2013 - 1

Om en vecka får jag äntligen sommarlov! Därför tänkte jag göra en liten nedräkning - varje dag den här veckan kommer jag skriva om en bok jag hade tänkt läsa om under sommarlovet. Är nämligen himla sugen på att läsa om lite favoriter nu!


Bok 1: Jellicoe Road av Melina Marchetta

Det här är en bok man verkligen måste läsa två gånger. Är så himla sugen på att läsa om den så jag kan lägga märke till nya detaljer och se berättelsen på ett annat sätt nu när jag vet hur allt hänger ihop. Sedan är ju boken helt underbar på alla sätt också, ser verkligen fram emot att läsa om den! :D

måndag 3 juni 2013

Var är Alaska?

Författare: John Green
Antal sidor: 223 st
Förlag: Berghs förlag
Serie: -
Utgiven år: 2005
Originalets titel: Looking for Alaska
Genre: Kärlek, vänskap, livsöde

Den första vännen
Den första kärleken
De sista orden

Miles Halter ger sig iväg för att söka ett Stort Kanske. Han lämnar sina föräldrar, ickeexisterande vänner och high school bakom sig för att börja på internatskolan Culver Creek i Alabama.
    Culver Creek är i och för sig mer läxor än äventyr, men Miles träffar sina första riktiga vänner som lär honom en massa ovanor, och först och främst träffar han Alaska - den smartaste, roligaste, galnaste och snyggaste tjej Miles någonsin träffat. Hon kommer att förändra hans liv mer än han någonsin kunnat ana.
___________________________________________________________________________

Jag hade faktiskt inga förväntningar på den här boken, trots att jag älskat allt annat jag läst av John Green. Kanske var det för att handlingen inte lockade mig så mycket. Men trots allting jag trodde om boken skakade den om mig helt och hållet och nu vet jag inte vad jag ska säga. Den är bara så otroligt bra och fin och sorglig och hemsk och rolig att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Bara själva sättet boken är uppdelad på är ju underbart - det börjar med "etthundratrettiosex dagar före" och sedan fortsätter det att räknas ner. Jag var så otroligt spänd på vad som skulle hända och när det väl hände blev jag helt mållös. Det hade jag verkligen inte väntat mig!

Handlingen är så otroligt bra. Den är så mystisk och så spännande att man inte kan sluta läsa. Jag trodde inte jag skulle gilla den här boken (av någon konstig anledning) men passade på att köpa den då den var otroligt billig på adlibris. Men så fort jag läst de första meningarna visste jag att jag var helt fel ute - nu undrar jag verkligen om John Green kan skriva något som inte är helt underbart.

Karaktärerna - jag vet inte ens var jag ska börja. Visst, de har definitivt sina ovanor, men jag skulle ändå inte säga nej till att umgås med dem. Jag tycker otroligt synd om dem men de lever ändå i ett äventyr hela tiden och de är inte rädda för att busa. Sedan är alla så djupa och så speciella på sitt eget sätt, vilket gör att de känns så otroligt trovärdiga. Miles samlar på sista ord, Översten har en väldigt fin relation till sin mamma och Alaska samlar på böcker till sitt livs bibliotek.

Som sagt blev man verkligen chockad när det som det räknades ner till verkligen hände. Jag hade verkligen inte väntat mig det! Men ändå... Det passar otroligt bra in på berättelsen och det var faktiskt när det hände som jag bestämde mig för att det skulle vara fel att ge den här boken något annat än toppbetyg. Herregud vad bra den är. Och den blir bara bättre för varje gång jag tänker på den.

Jag tycker den här boken beskriver svåra händelser (ni som läst boken förstår vad jag menar) otroligt bra. Det känns så otroligt äkta. Samtidigt som slutet är väldigt sorgligt tycker jag att även det passar in perfekt på boken, och jag älskar hur allt inte riktigt löser sig men ändå gör det på något sätt. Man får inte alltid reda på allt. Vissa saker kommer förbli mysterium för alltid.

Jag kan tänka mig att vissa saker i den här boken låter bättre på engelska - jag har ju läst hur John Green skriver på engelska och måste säga att hans språk blir snäppet finare i original. Jag har också läst många citat från den här boken på sitt originalsråk (älskar man citat så gör man) och a Great Perhaps låter lite finare än ett Stort Kanske - och först och främst passar det bättre in på boken. Samma sak med många andra citat. Men ändå tycker jag väldigt mycket om språket på svenska också! (Har ju inte läst boken på engelska så har ju inget att jämföra med, har bara läst vissa citat och de var finare på originalspråket.)

Så ja, den här boken borde verkligen alla läsa. Den är så vacker, sorglig och unik att man knappt vet hur man ska beskriva den för att ge den rättvisa.

Minnesvärt citat:
"Gud kommer att straffa de skändliga. Och innan Han gör det, kommer vi att göra det."

"Thomas Edisons sista ord var: "Det är mycket vackert där borta." Jag vet inte var därborta är, men jag tror att det är någonstans, och jag hoppas det är vackert."

Bokens första mening:
Veckan innan jag lämnade mina föräldrar och Florida och resten av mitt småttiga liv för att plugga på ett internat i Alabama, ville mamma prompt ställa till med en avskedsfest till mig.

Favoritkaraktär/er:
Miles, Översten och Alaska

Saker från boken som inspirerar mig:
Alla verklighetstrogna och färgstarka karaktärer!
 • Slutet, för det är så fint men ändå så sorgligt.
• Att jag verkligen aldrig läst något liknande förut.
• Att det är omöjligt att sluta läsa i den!


söndag 2 juni 2013

Hemlös - en roman om vampyrer, varulvar och nyckelpigor

Författare: Gail Carriger
Antal sidor: 362 st
Förlag: Styxx Fantasy (tack för boken!)
Serie: Parasollprotektoratet 3
Utgiven år: 2010
Originalets titel: Blameless
Genre: Steampunk, humor, fantasy, förr i tiden

(Spoilervarning om man inte läst de två första delarna i serien!)

Alexia är utkastad av sin make, en hemsk skandal på grund av sitt "obekväma tillstånd"och dessutom verkar både blodtörstiga vampyrer och mordiska nyckelpigor vilja se henne död.
    För att komma undan alla rykten, nyckelpigor och vampyrer och för att kunna bevisa att det faktiskt är Conalls barn flyr Alexia till Italien för att hitta Tempelriddarna. De sägs nämligen ha kunskap om övermänniskor. Men vill de berätta för Alexia vad de vet? Hon börjar misstänka att hon hamnat ur askan i elden. Men varför bry sig när det finns pesto?
_________________________________________________________________________

Nu är jag definitivt helt säker på att det här är den absolut roligaste serien någonsin. Det är verkligen sällan jag skrattar så mycket till böcker som jag skrattar åt den här serien. Och författaren kan inte bara få mig att skratta - hon kan också förvåna mig, få mig att fastna i hennes böcker och först och främst få mig att längta otroligt mycket efter att få läsa de andra delarna i serien.

Jag är väldigt imponerad av hur bra allting är genomtänkt! Allting sitter ihop så bra och känns så äkta och trovärdigt. Sedan både älskar och avskyr jag hur författaren slutar varje stycke med någon slags cliffhanger så man inte kan lägga ifrån sig boken utan att känna ett stort begär efter att plocka upp den igen. Så himla spännande från början till slut! Beskrivningarna är också helt underbara - väldigt enkla men så annorlunda så man ser allting framför sig så bra att det knappt är sant.

Språket. Det finns inte ord för hur underbart det är. Som sagt har jag nog inte skrattat så mycket åt en serie som jag gjort åt den här - och då har jag inte ens avslutat den än. Karaktärernas konversationer och särskilt Alexias tankar är så himla roliga att läsa! När vi väl är inne på karaktärer kan jag ju säga att karaktärerna är minst lika underbara som språket. Så roliga, charmiga, färgstarka och originella att man inte kan göra annat än älska dem. Alexia är nog min absoluta favorit just för att hon är så himla bra och rolig, men jag gillar många andra också och särskilt deras relationer till varandra (och deras konversationer förstås).

Något jag verkligen älskar med den här boken är namnen på kapitlen. De är så himla bra och roliga! De stämmer in på både boken och själva kapitlet perfekt. Ett exempel är "Det stora påskägget under Themsen". 

Var så himla irriterad på Conall! Hur kan han bara göra så! Han borde ju förstå (spolier!) att det var hans barn - han är ju mänsklig när han är med Alexia och han vet ju faktiskt inte allt om övermänniskor. Sedan känner han ju Alexia också och borde veta att hon aldrig skulle vara otrogen (slut på spolier). Jag gillade verkligen att man inte bara fick följa Alexia utan Lyall också, så man fick se hur det var i London också.

ALLA måste läsa den här serien. Den är så underbart rolig att det inte finns ord för det, så himla bra och genomtänkt samt bra på alla andra sätt också. Något av det absolut bästa jag någonsin läst! :D Nu vet jag bara inte hur jag ska stå ut med att vänta tills nästa del släpps på svenska... Måste ju läsa den typ nu!

Minnesvärt citat:
"Men det är ändå ditt fel. Att överge din man så där och komma och bo hos oss istället för hos honom. Det är chockerande. Folk. Pratar." Evilyn gav extra eftertryck åt orden genom att skoningslöst hugga gaffeln i en korv.
"Folk har en benägenhet att prata. Det anses nog rent allmänt vara det bästa sättet att kommunicera." 

"Som tur var försökte hon inte örfila sin dotter. Hon hade gjort det en gång förut och det hade inte lett till något gott. Alexia hade blivit gift på grund av det."

"Randolph, det här kanske kommer som en chock, men ja är en varulv."
"Ja, mylord."
"Tvåhundraett år gammal."
"Ja, mylord."
"Att bli me barn ä under dom omständigheterna helt omöjlit, ska ru veta."
"Definitivt för er, mylord."

"Någon försökte döda Alexia Maccon. Det var mycket besvärligt, eftersom hon hade väldigt bråttom."

"Lady Blingchester lutade sig närmare och sänkte rösten till en viskning.
"Ni skulle gjort dem en tjänst om ni hoppat i Themsen."
"Alexia viskade tillbaka, som om det vore en stor hemlighet: "Jag kan simma, lady Blingchester. Ganska bra faktiskt."

"Varför vill de att jag ska dö? Jag menar, bortsett från de gamla vanliga orsakerna."

"Borde inte ni tänka mer på era egna problem?"
"Hur roligt är det? Andras är alltid mycket mer underhållande."

"En likvideringsfullmakt från vampyrerna. Med order om ett dödsbett åt lady Maccon. Ganska lustigt, med tanke på att hon inte kan bli biten, men jag antar att det är tanken som räknas."

"Var hövlig nu."
Lord Maccon blängde surt på honom.
"Jag har träffat drottningen förut, som du kanske vet."
"Jadå, jag vet. Det är därför jag påminner er."

"Finns det någon som inte vill studera eller döda mig?"
Floote räckte försiktigt upp handen.
"Javisst. Tack, Floote."
"Och så mrs Tunstell, frun", sa han förhoppningsfullt, som om Ivy var något slags tröstpris.
"Jag märker att ni inte nämner min illojale make."
"Jag misstänker att han just nu förmodligen vill döda er, frun."

"Det har varit ett nöje att göra er bekantskap, lady Maccon. Verkligen mycket angenämt."
"Är det min fru ni talar om nu?" utbrast lord Maccon chockat."

Bokens första mening:
"Hur mycket längre, mamma, måste vi uthärda denna fasansfulla förödmjukelse?"

Favoritkaraktär/er:
Alexia

Saker från boken som inspirerar mig:
• Att den är så otroligt rolig!
• Att varenda stycke slutar med en cliffhanger så den är omöjlig att lägga ifrån sig.
• Karaktärerna!
• Språket och alla underbara citat :D


lördag 1 juni 2013

Månadssammanfattning: Maj 2013

Lästa böcker:

• Tistelblomman - Amanda Hellberg
• Sagan om konungens återkomst - J.R.R. Tolkien
• Ängelns lek - Carlos Ruiz Zafón
• Asunder - Jodi Meadows
• Hemlös - Gail Carriger (recension på den kommer förhoppningsvis imorgon!

Antal böcker: 5 st
Böcker på svenska: 4 st
Böcker på engelska: 1 st

Sämsta bok:
Den var definitivt inte dålig, men den enda av de böcker jag läst den här månaden som inte blivit en ny favorit, hehe.

Bästa bok:
(Om man inte räknar omläsningar då, förstås.) Svårt val men den här serien är verkligen så otroligt underbar att jag måste välja den här boken!

Kommentar: Riktigt uselt, men jaja. Har kört på det sista i skolan nu och på måndag är betygen satta - vilket betyder att skolarbetet är slut. Nu ska det alltså bli bättre :D Men ändå, har läst väldigt bra och inte särskilt enkla böcker så är inte helt missnöjd ändå.

Vad som eventuellt händer denna månad: Nu är det äntligen sommar! Har tillbringat dagen i Skåne och bland annat tagit årets första dopp i havet - det är verkligen sommarkänsla för mig. Sommar betyder också mer läsning :D Ska snart låna böcker på biblioteket (har inte gjort det på hela året, så det ska bli extra kul) så kommer nog läsa några av dem. Ska också läsa Khaled Hosseinis bok och "Var är Alaska?" av John Green, och sedan får det bli vad det blir. Får sommarlov den trettonde så kommer verkligen att läsa en del då!